Projecten

Zangweekend april 2020 ‘Not just duets’

Al bijna 17 jaar organiseren we vanuit  ‘A lot of…’ zangweekends, hier is het allemaal mee begonnen. Meer dan 26 keer kwamen we met fijne mensen bij elkaar om te werken aan solozang. Onze eigen band VierUs begeleidt deze weekends en als hoogtepunt wordt vaak het optreden op zaterdagavond genoemd. Dé avond waarop het ingestudeerde nummer ten gehore wordt gebracht met de begeleidingsband.

Honderden optredens verder zijn we toe aan een verandering in dit concept, een nieuw project met andere uitdagingen.

Graag presenteren we aan jullie het weekend ‘not just duets’ en heel weekend vol meerstemmige zang, met duetten, trio’s en kwartetten.

Wat houdt het in:

Als je graag mee wilt met dit weekend is het de bedoeling dat je je opgeeft met iemand of met meerdere mensen samen (maximaal als kwartet). Jullie studeren zelf een meerstemmig nummer in en zorgen zelf voor de begeleiding tijdens de uitvoering (geluidsband of acapella of ritme of eigen instrument). Daarnaast zing je met de band een nummer dat ook een duet of trio of meerstemmig is. Heb je niemand (kunnen vinden) waarmee je een duet of meerstemmig kunt zingen? Dan mag je ook aangeven dat je met de zangers of zangeressen uit de band iets wilt zingen. Voor het eigen voor te bereiden nummer krijg je dan een opdracht.

Dat gaat als volgt in z’n werk:

  • De band studeert meerstemmige nummers in.
  • Wanneer je je inschrijft ontvang je na verloop van tijd deze lijst met nummers.
  • Je schrijft in op minimaal 2 en maximaal 3 nummers die jouw voorkeur hebben.
  • Als iedereen zijn keuze kenbaar heeft gemaakt worden de nummers verdeeld.
  • Tijdens het weekend wordt het nummer gerepeteerd en uitgevoerd.

Naast het zingen gaan we natuurlijk ook lekker aan de slag met een stukje theorie en extra oefening, ook wordt er heerlijk gegeten en is er tijd voor ontspanning.

Heb je er (net als wij) ook zo’n zin in? De inschrijving is geopend!

Het weekend gaat plaatsvinden op 3, 4 en 5 april 2020 en kost € 230. Dit is inclusief verblijf, lakenpakket, koffie, thee, water en alle maaltijden. Andere drank mag zelf meegenomen worden, hier zorgen wij, in tegenstelling tot andere jaren, niet voor.

Wil je meer informatie of aanmelden: info@alotof.nl

Het deelname bedrag zal in 3 termijnen (€ 80/ € 80/ € 70), via automatische incasso, geïnd worden. Medio juni, medio oktober en medio januari.


‘Project-in-a-day’: Disco!

Op 20 juni komen we bij elkaar (omgeving Barendrecht) om de gehele dag lekker met muziek aan de slag te gaan. Een hele dag zingen en lol hebben. We starten om 10.00 uur, we lunchen met elkaar (wel even zelf meenemen) en ’s middags gaan we weer verder. Einde middag gaat iedereen even naar huis om ‘passende’ kleding aan te trekken en ’s avonds, ja, dan gaan we los.

We gaan een onvervalste disco/karaoke-avond organiseren, waarbij een DJ ons zal vermaken maar waarbij we uiteraard ook laten horen aan iedereen die dat wil, wat een heerlijke nummers we ingestudeerd hebben.

Omdat dit de eerste keer is dat we dit doen, werken we met een voorinschrijving.  Als het animo groot genoeg is gaan we het hele plan uitwerken. Iedereen mag mee doen, of je nu wel of niet bij ‘A lot of…’ zingt.

De kosten voor de gehele dag zijn  € 50,-, dat is inclusief alle muziek, workshops, choreografie en koffie/thee (excl. lunch en dranken) en uiteraard gratis toegang tot de disco.  Later zal dan nog extra publiek uitgenodigd worden uiteraard. Zou gaaf zijn als ook jij mee komt dansen en zingen!


A capella zangweekend september 2020

Al meer dan 15 jaar verzorgen wij vanuit organisatie  ‘A lot of…’ zangweekends. Meer dan 25 keer kwamen we met fijne mensen bij elkaar om te werken aan de solozang. Onze eigen band begeleidde die weekends.

Een diepe liefde van initiatiefnemers, Lianne en Gerard,  voor de zang in zijn pure vorm, maakt dat er een a capella weekend georganiseerd wordt.

Prachtige meerstemmigheid, zonder óf met minimale begeleiding, een zoektocht naar de hoogste kwaliteit van je eigen stem, een unieke samenklank met anderen. Je zingt niet als individu maar als onderdeel van de prachtige meerstemmigheid.

De nummers zullen voor een deel, per stempartij, voor het weekend verstrekt worden maar ook tijdens het weekend zullen stukken aangeleerd worden waarbij we ons niet laten beperken tot één muzieksoort. We gaan juist zo breed mogelijk aan de slag. Dat kan dus een heel klein liedje zijn, een pareltje, maar het kan ook een ‘kneiter’ van een iconisch nummer zijn. We vragen de deelnemers ter inspiratie welke stijl zij wel eens zouden willen zingen.

Het zangweekend ‘a capella’ zal plaatsvinden van vrijdagavond 4 tot zondagmiddag 6 september 2020 in het Akoesticum in Ede.

Wil je meer informatie of aanmelden: info@alotof.nl

De kosten voor dit weekend zijn rond € 270  inclusief alle muziek, workshops, concert , koffie, thee, water en alle maaltijden.