Projecten

‘A lot of…’ jubileumzangweekend 7, 8 en 9 oktober 2022
in het Akoesticum in Ede (VOLGEBOEKT)

Het begin
In 2022 zal het 20 jarig jubileum van het zangweekend plaatsvinden!
20 jaar geleden organiseerden Lianne en Gerard het eerste zangweekend. Een weekend vol zang, met live bandbegeleiding, vond plaats in een zeer eenvoudige locatie in de bossen van Driebergen. Vele zangweekends, vooral gericht op het ervaren wat het is om met een live band te zingen, volgden. Meestal met live begeleiding van eerst ‘Tone’ en later ‘VierUs’.

Steeds meer kwam meerstemmigheid op de voorgrond. We gingen van Driebergen naar Delft, van Delft naar Wenum – Wiesel, en vandaar naar het prachtige Akoesticum in Ede.  Met eigen kamers, douche en toilet werd het steeds een stukje luxer. Wat bleef was prachtige muziek. Ook de live begeleiding bleef maar nu niet meer door de band maar door een concertvleugel. De solopartijen bleven weg en we richtten ons totaal op meerstemmige muziek van hoog niveau. En nu is het 20 jaar verder! Uiteraard gaan we voor deze gelegenheid een heel bijzonder weekend organiseren. Lees even mee:

Het jublileumweekend krijgt de naam en het thema ‘Zuiver’
Je kunt natuurlijk praten over ‘zuiver zingen’ als in ‘niet vals’ zingen. Maar je zou ook kunnen denken aan  de betekenis: ‘niet vermengd met iets wat er niet bij hoort’ als in als in ‘puur’. We gaan ons volledig richten op heerlijk zingen voor alle niveaus met een paar bijzondere instapmogelijkheden.  Zodra je je inschrijft voor het zangweekend, start eigenlijk direct de voorbereidingstijd. Daarbij zetten we een duidelijk tijdpad uit. Duidelijke verplichting voor elk niveau is keihard repeteren!

Wat gaan we in het weekend doen?
We zingen mooie a capella nummers, soms begeleid door een akoestisch instrument. We ontdekken vele manieren van ‘a capella’ zingen. Denk aan kloostermuziek,  klassiek werk, close harmony, wereldmuziek, gospel. Het weekend zit boordevol tips en trucs. Hoe maak je mooie tonen, hoe gebruik je de stemvork, welke stemkwaliteit gebruik je bij welk nummer?  Geen moment laten we onbenut. We gaan de best mogelijke opnames maken tijdens het weekend als mooie herinnering.

Wat gaan we vooraf doen?
Na jouw inschrijving voor het weekend, krijg je nóg een inschrijfmogelijkheid. Je kunt, voorafgaande aan het weekend, deelnemer worden van een zanggroep die bestaat uit mensen die mee gaan met  het weekend. Je zou het kleine subgroepen kunnen noemen. Al ver voor het zangweekend gaan we aan de slag met een aantal bijzondere nummers. Het staat je vrij om je voor meerdere groepen in te schrijven en vind je het fijner om je zuiver op de zangweekendnummers te richten, is dat ook prima. Je kunt de lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Het enige dat we aan jou vragen is dat je, wanneer je je inschrijft voor één of meerdere groepen dat je dan extra hard zult studeren.
Voor het weekend zelf bieden we een 10-tal prachtige nummers aan. De nummers voor de subgroepen komen daarbij.

Subgroepen
Vanaf 22 november 2021 (dan start het jubileumjaar) versturen we de inschrijvingen voor de subgroepen. Aan deelname van deze subgroepen zijn geen extra kosten verbonden en is ook niet verplicht. Je kunt je zelfs voor meerdere subgroepen opgeven maar niet iedereen zal aan alle groepen mee kunnen doen. Wij vragen dan ook je voorkeuren. Rond november 2022 sluiten we het jubileumjaar af met een concert waar alle groepen aan mee zullen doen.

Wat zijn er dan zoal voor groepen?
We geven een aantal ideeën, maar dagen jou ook uit om je wensen kenbaar te maken. Wil jij al jaren iets bijzonders, maar komt het er niet van? Dan kunnen wij kijken of het ons misschien lukt. Je begrijpt dat iedereen ideeën mag aanleveren maar niet alle ideeën zullen een uitvoering kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:  meerstemmige kampvuursongs, klassieke zang, zingen met humor, bodypercussion met zang en meer. De subgroepen krijgen de nummers online aangeleverd en we zullen, gezien de reisafstand van sommige deelnemers, ook online ondersteuning aanbieden. Natuurlijk zullen de groepen ook zonder onze begeleiding bij elkaar kunnen komen. We zullen zeker zelf ook alle groepen voorafgaande aan het weekend live ontmoeten!

Inschrijving
De voorinschrijving van het weekend is gestart en al heel wat deelnemers hebben ondertussen aangegeven mee te willen. Dit jaar gaan we met een forse groep werken (omdat we er vanuit gaan dat het weer kan) dus jij kan nog mee. Zaak is dan wel dat je je zo snel mogelijk, en voor november 2021, inschrijft. Dan maak je het vormen van de subgroepen vanaf het begin mee en kun meedenken. Inschrijven na die tijd kan ook, dan staan de groepen vast.

De kosten van het weekend zijn € 315. Dat is inclusief alles, alle subgroepen, het volledig verzorgde weekend met workshops, overnachtingen en maaltijden.

Mail je ons even als je mee wilt? Dan geven we je meer informatie.

UPDATE: Dit weekend is volledig volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk, desgewenst kun je je naam op de wachtlijst laten plaatsen. 


Project ‘A lot of… Challenge’

Idee
Uitgangspunt: met een forse groep heerlijke up tempo popsongs aanpakken op een aantrekkelijk en uitdagend niveau. We gaan werken aan beweging, ritme, fantastische up-tempo popsongs (zelfs disco wordt niet geschuwd!) waarbij natuurlijk het zingen centraal staat (we zijn immers geen dansschool). We werken met een stevige geluidsinstallatie en mooie orkestbanden. Natuurlijk mag onze omgeving van ons horen! We bruisen van de energie!

Repertoire
Denk dus aan het up tempo werk. Grote hits van weleer maar zeker ook van nu. Zolang het maar swingt!

Wie zoeken we?
We zoeken koorleden die graag willen zingen en die slecht stil kunnen staan bij een ritmisch stuk muziek. Die niet bang zijn om te repeteren en die ons vertrouwen als wij zeggen dat de challenge “zang” (en dus geen dans) is! We gaan een mooie en bruisende show neerzetten en jij wordt daar heel enthousiast van! Natuurlijk begrijp je dat ‘staging’ nodig is!
Je kunt toon houden, enigszins ervaring met zingen in een gezelschap is fijn maar hoeft niet. Je stelt je lerend op! Uiteindelijk, bij de show, zullen de teksten uit het hoofd geleerd zijn. De nummers worden allemaal ingezongen aangeleverd. Eigenlijk is dit project zangsport! Er zal best een druppeltje zweet van al het enthousiasme vallen!

Repetities
De repetities zullen op donderdagavond plaatsvinden, omgeving Barendrecht (locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers). Er is geen bovengrens aan het aantal deelnemers. De ondergrens is 50 . De repetities duren van 20.00 tot 21.30.

De leiding is in handen van Lianne Speelman en Gerard Treffers. Zij organiseren 20 jaar de meest uitdagende zangactiviteiten die je maar kunt verzinnen. Enthousiasme, gedrevenheid en aandacht voor iedereen staat hoog in het vaandel.

Start project
We starten in de herfst van 2022 en gaan door tot in juni 2023 met, zoals gezegd, een grote show als afsluiting. Ook het project “Pentatoniek” zal dan acte de préséance geven. Het wordt dus echt een project concert. De grootte van de concertzaal is afhankelijk van het aantal leden. Theater Zuidplein is niet ondenkbaar, maar dat zullen we zien!

De kosten
Het hele project kost 195 euro. Daar zing je dus het hele seizoen voor van oktober tot juni en is inclusief alle kosten en de nieuwste repetitietechnieken.

FAQ
Is het project voor iedereen geschikt
Jazeker, vooral als je stemvast en erg enthousiast bent!
Kan ik afgewezen worden?
Als je zelf twijfels hebt, vraag het ons dan. Waarom denk jij dat je afgewezen zou worden?
Moet ik veel repeteren?
Dat zal voor iedereen verschillend zijn, je moet je partij goed kennen. Niet repeteren is geen optie natuurlijk, maar dat is logisch lijkt ons.
Zou ik het kunnen?
Heb je vragen, stel deze dan aan ons, we helpen je graag verder!
Wat nou als je niet genoeg mensen krijgt?
Dan gaat het project niet door.
Wat nou als je te veel mensen krijgt?
Zorg gewoon dat je je tijdig opgeeft, dan is dat probleem er niet ;-).
Is het erg moeilijk?
Nee joh, het is hartstikke leuk!
Kan ik met project Challenge én Pentatoniek meedoen?
Uiteraard kan dat, dan hoef je zelfs minder te betalen (10% korting).

Als je mee wilt doen of als je vragen hebt,
Mail naar Gerard : gtreffers@alotof.nl


Project “Pentatoniek”

Een nieuw project een grote uitdaging! Pentatoniek!

Pentatoniek is in de muziek het gebruik van een toonreeks bestaande uit vijf tonen. Πέντε (pente) is Grieks voor 5.

Idee
We gaan een seizoen lang werken met een kleine groep mensen (ongeveveer 20-25 mensen) werken aan geweldig A capella werk, volledig in de stijl van de Pentatonix. Ken je deze groep niet? Check hen dan even op youtube. Reken dan dus op 5 stemmigheid!
Het meeste werk van hen is acapella maar er zit ook beatboxwerk en meer in. Een instrument is niet uitgesloten maar is zeker niet de hoofdzaak. We gaan de hedendaagse techniek gebruiken, zowel in versterking (beatbox), oefenbegeleiding en het thuis repeteren.
Is het alleen maar A capella? Nou, zoals gezegd dus niet. We gaan echt de mainstream muziek opzoeken. We kunnen met ritmes en samples gaan werken.

Wie zoeken we?
Voor dit project mag je auditie doen. Niet iedereen kan meedoen omdat we met de geïnteresseerden een zo perfect mogelijke 5-stemmige sound neer gaan zetten. Het gaat niet alleen om jouw vaardigheid en zuiverheid als zanger maar zeker ook jouw klankkleur. Natuurlijk heb je een ijzersterk ritmegevoel (we gaan echter niet dansen) Zoek jij een seizoen lang een uitdaging en ben je bereid om te studeren? Meld je dan beslist aan. Je conformeert je aan een heel seizoen. Halverwege stoppen kan eigenlijk niet (dringende redenen altijd uitgezonderd).

Repetities
De repetities vinden plaats in Papendrecht op een mooie centrale (werk)plek. Dit project gaat draaien op de donderdagavond. Er horen overigens ook online teambijeenkomsten bij voor extra training en vaardigheden. Webinars zijn niet uitgesloten. Er zullen regelmatig evaluaties zijn met de check of alles nog ok gaat met iedereen. Zo houden we verwachting en uitdaging scherp. Frequentie van de live bijeenkomsten zal ongeveer iedere 2 a 3 weken zijn.

Zangleiding
Deze zal in handen zijn van Lianne (zang) Gerard (dirigent), zij zingen zelf mee. De dirigent staat uiteindelijk niet voor de groep.

De kosten
De kosten zijn 195 euro voor het hele seizoen, inclusief gebruikmaking van de modernste repetitietechnieken.

Start
De start van de audities willen we voor de zomer rond hebben, zodat we in de herfst kunnen starten. Dat zal aansluitend aan het zangweekend 2022 zijn. We kunnen al wel eerder muziek verstrekken.
Je kunt je nu inschrijven voor de auditie

FAQ
Is het voor iedereen geschikt?
Nee, je moet echt wel een ervaren zanger zijn of iemand die zeer bereid is om dat te worden.
Kan ik afgewezen worden?
Ja dat kan, zoals gezegd zoeken we niet alleen enthousiastelingen maar ook klankkleur.
Moet ik veel repeteren?
Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Je moet je partijen goed kennen, niet uit het hoofd.
Zou ik het kunnen denk je?
Mail dan even, dan kunnen we advies geven.
Hoe ziet een auditie er uit dan?
Jij neemt een door piano voorgespeeld stuk muziek op en die lever je in. Je hoeft dus niet ter plekke voor te zingen. Wij verwachten de onbewerkte opname.
Wat nou als je niet genoeg mensen krijgt?
Dan gaat het niet door.
Wat nou als je te veel aanmeldingen krijgt?
Dan gaan we dus kiezen en zijn er mensen blij en sommige niet.

Als je mee wilt doen met de auditie, mail dan even en wij leggen de rest uit!
Mail naar Gerard : gtreffers@alotof.nl


Project ‘Zangweekend 2023’

Wat een toestand, het project Zangweekend 2022 is pas in oktober maar, gezien de grote drukte, hebben we nu al beslag weten te leggen op het Akoesticum voor het weekend van vrijdag 15 tot zondag 17 september 2023.

We gaan een heel weekend aan de slag met de mooiste a capella muziek die je maar kunt vinden waarbij geen muziekstijl geschuwd wordt. We komen ondertussen al weer heel wat jaartjes jaarlijks bij elkaar om heerlijk muziek te maken in een toplocatie: Het Akoesticum te Ede. Een bolwerk van muziek waar wij een weekend lang een prachtige zaal tot onze beschikking hebben.

Natuurlijk is het programma nog niet klaar. We weten echter al wel dat het thema “Laagjes” wordt.
We onderzoeken alle lagen in de muziek, van stemsoorten tot boventonen. Van grote meerstemmigheid, tot wel 9 stemmig aan toe maar ook zelfs 2 laagjes:2 stemmig.
Iedereen die een goede discipline heeft om goed beslagen ten ijs te komen (lees: iedereen kent zijn partij door en door) is van harte welkom om mee te doen!
Je kunt je op de intekenlijst zetten, zodat we voor jou een plekje reserveren. Je hoeft hiervoor geen kosten te maken en is vooralsnog vrijblijvend.
Jouw verblijf is op basis van 2 overnachtingen (in een 2, 3 of 4 persoonskamer) , ontbijt, lunch, diner, alle workshops en muziek. Kosten zullen ergens in de buurt van 350 euro zijn.

Wat zou het leuk zijn als je (ook) aankomend seizoen fijn bij ons komt zingen, je bent meer dan van harte welkom!