Projecten

‘A lot of…’ jubileumzangweekend 7, 8 en 9 oktober 2022
in het Akoesticum in Ede

Het begin
In 2022 zal het 20 jarig jubileum van het zangweekend plaatsvinden!
20 jaar geleden organiseerden Lianne en Gerard het eerste zangweekend. Een weekend vol zang, met live bandbegeleiding, vond plaats in een zeer eenvoudige locatie in de bossen van Driebergen. Vele zangweekends, vooral gericht op het ervaren wat het is om met een live band te zingen, volgden. Meestal met live begeleiding van eerst ‘Tone’ en later ‘VierUs’.

Steeds meer kwam meerstemmigheid op de voorgrond. We gingen van Driebergen naar Delft, van Delft naar Wenum – Wiesel, en vandaar naar het prachtige Akoesticum in Ede.  Met eigen kamers, douche en toilet werd het steeds een stukje luxer. Wat bleef was prachtige muziek. Ook de live begeleiding bleef maar nu niet meer door de band maar door een concertvleugel. De solopartijen bleven weg en we richtten ons totaal op meerstemmige muziek van hoog niveau. En nu is het 20 jaar verder! Uiteraard gaan we voor deze gelegenheid een heel bijzonder weekend organiseren. Lees even mee:

Het jublileumweekend krijgt de naam en het thema ‘Zuiver’
Je kunt natuurlijk praten over ‘zuiver zingen’ als in ‘niet vals’ zingen. Maar je zou ook kunnen denken aan  de betekenis: ‘niet vermengd met iets wat er niet bij hoort’ als in als in ‘puur’. We gaan ons volledig richten op heerlijk zingen voor alle niveaus met een paar bijzondere instapmogelijkheden.  Zodra je je inschrijft voor het zangweekend, start eigenlijk direct de voorbereidingstijd. Daarbij zetten we een duidelijk tijdpad uit. Duidelijke verplichting voor elk niveau is keihard repeteren!

Wat gaan we in het weekend doen?
We zingen mooie a capella nummers, soms begeleid door een akoestisch instrument. We ontdekken vele manieren van ‘a capella’ zingen. Denk aan kloostermuziek,  klassiek werk, close harmony, wereldmuziek, gospel. Het weekend zit boordevol tips en trucs. Hoe maak je mooie tonen, hoe gebruik je de stemvork, welke stemkwaliteit gebruik je bij welk nummer?  Geen moment laten we onbenut. We gaan de best mogelijke opnames maken tijdens het weekend als mooie herinnering.

Wat gaan we vooraf doen?
Na jouw inschrijving voor het weekend, krijg je nóg een inschrijfmogelijkheid. Je kunt, voorafgaande aan het weekend, deelnemer worden van een zanggroep die bestaat uit mensen die mee gaan met  het weekend. Je zou het kleine subgroepen kunnen noemen. Al ver voor het zangweekend gaan we aan de slag met een aantal bijzondere nummers. Het staat je vrij om je voor meerdere groepen in te schrijven en vind je het fijner om je zuiver op de zangweekendnummers te richten, is dat ook prima. Je kunt de lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Het enige dat we aan jou vragen is dat je, wanneer je je inschrijft voor één of meerdere groepen dat je dan extra hard zult studeren.
Voor het weekend zelf bieden we een 10-tal prachtige nummers aan. De nummers voor de subgroepen komen daarbij.

Subgroepen
Vanaf 22 november 2021 (dan start het jubileumjaar) versturen we de inschrijvingen voor de subgroepen. Aan deelname van deze subgroepen zijn geen extra kosten verbonden en is ook niet verplicht. Je kunt je zelfs voor meerdere subgroepen opgeven maar niet iedereen zal aan alle groepen mee kunnen doen. Wij vragen dan ook je voorkeuren. Rond november 2022 sluiten we het jubileumjaar af met een concert waar alle groepen aan mee zullen doen.

Wat zijn er dan zoal voor groepen?
We geven een aantal ideeën, maar dagen jou ook uit om je wensen kenbaar te maken. Wil jij al jaren iets bijzonders, maar komt het er niet van? Dan kunnen wij kijken of het ons misschien lukt. Je begrijpt dat iedereen ideeën mag aanleveren maar niet alle ideeën zullen een uitvoering kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:  meerstemmige kampvuursongs, klassieke zang, zingen met humor, bodypercussion met zang en meer. De subgroepen krijgen de nummers online aangeleverd en we zullen, gezien de reisafstand van sommige deelnemers, ook online ondersteuning aanbieden. Natuurlijk zullen de groepen ook zonder onze begeleiding bij elkaar kunnen komen. We zullen zeker zelf ook alle groepen voorafgaande aan het weekend live ontmoeten!

Inschrijving
De voorinschrijving van het weekend is gestart en al heel wat deelnemers hebben ondertussen aangegeven mee te willen. Dit jaar gaan we met een forse groep werken (omdat we er vanuit gaan dat het weer kan) dus jij kan nog mee. Zaak is dan wel dat je je zo snel mogelijk, en voor november 2021, inschrijft. Dan maak je het vormen van de subgroepen vanaf het begin mee en kun meedenken. Inschrijven na die tijd kan ook, dan staan de groepen vast.

De kosten van het weekend zijn € 315. Dat is inclusief alles, alle subgroepen, het volledig verzorgde weekend met workshops, overnachtingen en maaltijden.

Mail je ons even als je mee wilt? Dan geven we je meer informatie.