Pentatoniek

Momenteel draait het project Pentatoniek op volle kracht. Deze groep zangers en zangeressen gaan met elkaar het avontuur aan om nummers in een pittig 5 stemmig arrangement tot in detail te beheersen.

Je kunt Pentatoniek zomaar eens op straat tegenkomen. We zingen graag veel en op onverwachte momenten.

Wil jij ons ook eens horen? Mail dan even, dan laten wij je weten waar dat kan!

Meedoen lukt niet meer, de audities zijn gesloten. Momenteel zijn er geen vacatures.


Een nieuw project een grote uitdaging! Pentatoniek!

Pentatoniek is in de muziek het gebruik van een toonreeks bestaande uit vijf tonen. Πέντε (pente) is Grieks voor 5.

Idee
We gaan een seizoen lang werken met een kleine groep mensen (ongeveveer 20-25 mensen) werken aan geweldig A capella werk, volledig in de stijl van de Pentatonix. Ken je deze groep niet? Check hen dan even op youtube. Reken dan dus op 5 stemmigheid!
Het meeste werk van hen is acapella maar er zit ook beatboxwerk en meer in. Een instrument is niet uitgesloten maar is zeker niet de hoofdzaak. We gaan de hedendaagse techniek gebruiken, zowel in versterking (beatbox), oefenbegeleiding en het thuis repeteren.
Is het alleen maar A capella? Nou, zoals gezegd dus niet. We gaan echt de mainstream muziek opzoeken. We kunnen met ritmes en samples gaan werken.

Wie zoeken we?
Voor dit project mag je auditie doen. Niet iedereen kan meedoen omdat we met de geïnteresseerden een zo perfect mogelijke 5-stemmige sound neer gaan zetten. Het gaat niet alleen om jouw vaardigheid en zuiverheid als zanger maar zeker ook jouw klankkleur. Natuurlijk heb je een ijzersterk ritmegevoel (we gaan echter niet dansen) Zoek jij een seizoen lang een uitdaging en ben je bereid om te studeren? Meld je dan beslist aan. Je conformeert je aan een heel seizoen. Halverwege stoppen kan eigenlijk niet (dringende redenen altijd uitgezonderd).

Repetities
De repetities vinden plaats in Papendrecht op een mooie centrale (werk)plek. Dit project gaat draaien op de donderdagavond. Er horen overigens ook online teambijeenkomsten bij voor extra training en vaardigheden. Webinars zijn niet uitgesloten. Er zullen regelmatig evaluaties zijn met de check of alles nog ok gaat met iedereen. Zo houden we verwachting en uitdaging scherp. Frequentie van de live bijeenkomsten zal ongeveer iedere 2 a 3 weken zijn.

Zangleiding
Deze zal in handen zijn van Lianne (zang) Gerard (dirigent), zij zingen zelf mee. De dirigent staat uiteindelijk niet voor de groep.

De kosten
De kosten zijn 195 euro voor het hele seizoen, inclusief gebruikmaking van de modernste repetitietechnieken.

Start
De start van de audities willen we voor de zomer rond hebben, zodat we in de herfst kunnen starten. Dat zal aansluitend aan het zangweekend 2022 zijn. We kunnen al wel eerder muziek verstrekken.
Je kunt je nu inschrijven voor de auditie.

Locatie
Klik hier voor meer informatie over de locatie.

FAQ
Is het voor iedereen geschikt?
Nee, je moet echt wel een ervaren zanger zijn of iemand die zeer bereid is om dat te worden.
Kan ik afgewezen worden?
Ja dat kan, zoals gezegd zoeken we niet alleen enthousiastelingen maar ook klankkleur.
Moet ik veel repeteren?
Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Je moet je partijen goed kennen, niet uit het hoofd.
Zou ik het kunnen denk je?
Mail dan even, dan kunnen we advies geven.
Hoe ziet een auditie er uit dan?
Jij neemt een door piano voorgespeeld stuk muziek op en die lever je in. Je hoeft dus niet ter plekke voor te zingen. Wij verwachten de onbewerkte opname.
Wat nou als je niet genoeg mensen krijgt?
Dan gaat het niet door.
Wat nou als je te veel aanmeldingen krijgt?
Dan gaan we dus kiezen en zijn er mensen blij en sommige niet.

Als je mee wilt doen met de auditie, mail dan even en wij leggen de rest uit!
Mail naar Gerard : gtreffers@alotof.nl